Online kurzy

Online kurzy českého jazyka jsou určeny pro jednotlivce či dva účastníky. Délka lekce závisí na konkrétních požadavcích studenta a jeho schopnosti se soustředit a aktivně pracovat. Obvyklá praxe bývá jedno či dvě setkání týdně, ale lze zrealizovat i jiné varianty. Na dlouhodobých kurzech se zaměřujeme na komplexní zvládnutí látky v souvislostech. Při krátkodobých intenzivních kurzech věnujeme pozornost hlavně problematickým oblastem různých jazykových disciplín a procvičování obtížných bodů konkrétního studenta.

Běžná lekce sestává ze dvou částí. V první části učivo zopakujeme, procvičíme a upevníme formou formou jazykových her nebo vtipných úkolů či diktátů. V druhé části projdeme nové téma. Setkání probíhají pravidelně a jsou zaměřena na přípravu na přijímací zkoušky z českého jazyka na střední školy či na maturitní didaktický test z češtiny, ale zájemci mohou využít i nabídku lekcí češtiny jako cizího jazyka.

Po domluvě nabízíme i jednorázové lekce “na přání” . Může jít o procvičování jevů, které žáci či studenti nedostatečně pochopili při běžné výuce ve škole, nebo o aktivaci dříve osvojených znalostí Nabízíme také cílené lekce pro zaměstnance firem, např. k objasnění konkrétních jazykových jevů v písemné komunikaci.

Online výuka probíhá přes aplikaci zoom, ale je možné se domluvit i na jiných platformách.

Cena online výuky je 500 Kč za vyučovací hodinu (1 x 45 min.).